OVER ONS

Tiemo en Janet Huisman starten in 1994 met de De Streekslager in de ouderlijke boerderij van Tiemo’s ouders. Zijn vader was melkveehouder, maar door de kleinschaligheid van de boerderij was overname door Tiemo geen optie. Tijdens zijn diensttijd begin jaren negentig kwam Tiemo in aanraking met het slagersvak en dat sprak hem aan. Na zijn diensttijd besloot hij de slagersvakopleiding te volgen. Naast zijn opleiding werkte Tiemo bij een slagerij in Staphorst en runde twee dagen per week hun eigen slagerij in Eesveen. Als in 1997 de slagerij zo goed loopt, besluit Tiemo zich fulltime op het bedrijf te richten. Janet is dan nog werkzaam als tandartsassistente, maar neemt in 2001 ook het besluit volledig in de slagerij te gaan werken.

Technische ontwikkelingen

Door de toenemende vraag naar vlees(producten) zien ze samen mogelijkheden om verder uit te breiden. Mede dankzij de technische ontwikkelingen is het mogelijk om een grotere productie te draaien; er komen meer en grotere machines die gebruikt worden voor de groeiende vleesverwerking. Bij deze omvangrijke vraag naar vleesproducten blijkt handwerk ook niet altijd meer haalbaar. Door nieuwe, grotere koel- en vriescellen heeft Streekslagerij Huisman in Eesveen meer ruimte voor het onbewerkte vlees en een grotere voorraad. Ook beschikken ze inmiddels over een aparte ruimte voor de bereiding van buffetten, salades en hapjes. De laatste grote verbouwing vond plaats in 2013. De winkel werd verruimd en de grotere winkelpui geeft een mooie en gastvrije uitstraling.

Charolais

Ons rundvlees is afkomstig van de Franse vleeskoeien Charolais, een van de grootste en oudste rassen ter wereld. Het zijn robuuste dieren met korte, grove poten en een rustig karakter. Het crèmekleurige Franse Charolais-rundvlees ras wordt gekenmerkt door een hoge groei en een uitstekende opbrengst. De dieren hebben een lage neiging om vet te vormen. Ze hebben in verhouding tot het beendergestel veel vlees en maar weinig vet. Het is gemarmerd, licht doorregen vlees.

Het vlees is deels afkomstig koeien die bij onszelf opgroeien. Om vervetting te voorkomen, worden de koeien gevoerd met een afgestemd (combinatie van gras met stro) rantsoen. Slachten doet Tiemo niet zelf, maar hiervoor is er samenwerking gezocht met een slachthuis in Wolvega. Daarnaast wordt vlees ingekocht van dezelfde, hoogwaardige kwaliteit. Het gaat hierbij altijd om vlees van binnenlandse Charolais koeien, voornamelijk uit de regio. Als Streekslagerij streven Tiemo en Janet ernaar zo duurzaam mogelijk te zijn.

Barbecue en gourmet

Het verwerken van het vlees voor de barbecue en gourmets doen we zelf. Het vlees wordt gemarineerd en gekruid volgens eigen receptuur. Zowel particulieren als bedrijven en verenigingen kunnen bij ons terecht. Ook bij feesten en partijen voorzien we u graag.

Barbecuekar

In combinatie met een barbecuepakket is het ook mogelijk een barbecue te huren. Voor de grotere groepen zijn er karretjes te huur. De karretjes, voorzien van een dakje en verlichting, brengen een gezellige sfeer met zich mee.

 

Buffet en salades

Ook voor uw warme en koude buffetten staan wij klaar. We bieden diverse buffetvormen die u makkelijk kunt combineren. De buffetten bestaan uit soepen, stamppotten, salades, vlees en nagerechten. We bereiden bijna alles zelf. Heeft u andere suggesties of wilt u zelf een buffet samenstellen? In overleg met ons is veel mogelijk.

 

Hapjes

Heeft u een verjaardag of een jubileum? Wij maken hapjesschotels met diverse hapjes, variërend van kaas en worst tot gevulde eieren en gevulde vleesrolletjes. We maken hapjesschalen vanaf tien personen. Dit doen we op aanvraag.